HUSQVARNA
GRADVIS BÄTTRE FÖRSÄLJNINGSTREND UNDER 1 KV ENL VD (Direkt)

2024-04-24 07:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husqvarnas försäljning hade en gradvis förbättrande trend under det första kvartalet, uppger bolagets vd Pavel Hajman i delårsrapporten.

"Under det första kvartalet, som är en införsäljningsperiod, förbättrades försäljningen successivt. Vi gick från en avvaktande start bland våra återförsäljare till en mer gynnsam utveckling när trädgårdssäsongen nu startar", skriver vd:n.

Under det första kvartalet minskade koncernens organiska försäljning med 11 procent. Gardena visade dock på en ökad organisk tillväxt, upp 2 procent, drivet av kategorierna för bevattning och handverktyg i Europa.

"Divisionen levererade ett förbättrat rörelseresultat och högre rörelsemarginal till följd av försäljningstillväxt och resultat av operationella effektiviseringsåtgärder. Dessutom bidrog goda framsteg i Nordamerika till ett förbättrat rörelseresultat", skriver Pavel Hajman.

Inom Husqvarna Forest & Garden-divisionen minskade den organiska till växten med 17 procent. Försäljningen av robotgräsklippare för den professionella marknaden och batteridrivna produkter var enligt vd:n stark. Försäljningen av bensindrivna hjulburna produkter fortsatte dock på en låg nivå, bland annat på grund av lägre efterfrågan och det faktum att bolaget proaktivt lämnar delar av detta segment i Nordamerika, något som är känt sedan tidigare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -