DWS Invest Global Real Estate Securities ökade 1,03 procent i mars - positivt inställda till amerikanska köpcentrum (Finwire)

2024-04-24 12:35

Fonden DWS Invest Global Real Estate Securities USD LC steg 1,03 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,94 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren John Vojticek.

Inledningsvis skriver förvaltaren att breda aktiemarknader fortsatte stiga under mars där viktiga index i USA, Europa, Storbritannien och Japan nådde nya rekordnivåer.

"Osäkerhet och volatilitet kring inflations- och tillväxtförväntningar har inte gjort mycket för att dämpa uppgångarna, som drivs av sekulära teman (till exempel AI) och förväntningar om att centralbankerna kommer att börja sänka räntorna i år", skriver förvaltaren.

Vidare skriver förvaltaren att de bredare marknaderna fokuserar på förväntningarna om räntesänkningarna och bortser från konflikterna i Ukraina och Gaza.

För fondens del kom de starkaste bidragen från Japan, Australien, Kontinentaleuropa och Storbritannien. Asien exklusive Japan hade istället en negativ inverkan på avkastningen. I Nord- och Sydamerika bidrog regionala köpcentrum, nettouthyrning och kontor, medan datacenter släpade efter.

Utvecklingen i Asien och Stillahavsområdet leddes av japanska fastighetsutvecklare och australiensiska tillväxtbolag, medan REIT:s och fastighetsutvecklare i Hong Kong tyngde. Europeiska kontor och brittiska storbolag utvecklades starkast i Europa, medan mindre uppgångar noterades i defensiva schweiziska fastighetsaktier.

Fonden strävar efter att vara fullt investerad och fortsätter med en kassaandel på 1-2 procent. Framöver är man mest positivt inställd till industri och regionala köpcentrum i USA, medan man ser mer negativt på nettouthyrning och bostäder.

Övervikten mot industri behålls med motiveringen att efterfrågan kommer förbli robust när leveranserna avtar. Samtidigt behåller fonden en undervikt inom regionala köpcentrum.

Inför andra kvartalet 2024 är man fortsatt försiktigt optimistiska när det gäller de höga konsensusförväntningarna på ett mjuklandningsscenario i USA.

"Med en fortsatt lägre global inflation kommer centralbankerna sannolikt att skifta strategi från inflationsbekämpning till att skydda den ekonomiska tillväxten, men osäkerhet kvarstår kring tidpunkten och takten för räntesänkningarna."

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Prologis, Equinix och Welltower med portföljvikter om 7,3, 4,8 respektive 4,2 procent.

DWS Invest Global Real Estate Securities USD LC, % mars, 2024
Fond MM, förändring i procent 1,03
Fond i år, förändring i procent -2,94

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -