AAK
HAR IDENTIFIERAT RÅVARA SOM INTE NÅDDE STANDARD (Direkt)

2024-04-24 08:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) AAK, som producerar växtbaserade oljor och fetter, uppger att man tidigare i år identifierat en leverans av råvara som inte mötte bolagets kvalitetsstandard. AAK vill dock inte "kommentera på specifika kundrelationer" och avböjer frågor om detta har något med Cloettas försäljningsstopp av choklad att göra.

"Tidigare i år identifierade AAK en leverans av råvaror som inte uppfyllde våra kvalitetsstandarder. Råvaran spårades till en del av en sändning med ursprung i Sydostasien. I enlighet med etablerade protokoll och föreskrifter för denna typ av evenemang underrättades berörda kunder och relevanta livsmedelskontrollmyndigheter", skriver AAK i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger vidare att det dragit slutsatsen att incidenten inträffade under transport av en tredjepartsoperatör och inte under bearbetning vid AAK-anläggningar.

"Det handlar om en incident inom ett begränsat utrymme ombord på ett fartyg. Vår produktion har inte påverkats av detta och har varit oavbruten", heter det vidare.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


AAK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -