VIAPLAY
ORGANISK TILLVÄXT KÄRNVERKSAMHET 6% 1 KV (Direkt)

2024-04-23 07:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Viaplays kärnverksamhet i Norden, Nederländerna och Viaplay Select hade en organisk försäljningstillväxt på 6 procent i det första kvartalet, vilket enligt bolaget främst återspeglade sublicensieringsavtal som tillkännagavs under det fjärde kvartalet i fjol-

Det skriver bolagets vd Jørgen Madsen Lindemann i delårsrapporten.

"Vi förväntar oss att försäljningen inom Viaplays streamingabonnemang återgår till tillväxt när vi ser full effekt av införda prisökningar och lanseringen av det nya produktutbudet, samt när vi arbetar med att minska kontodelning och förbättrar villkoren i våra partneravtal", skriver vd:n och tillägger:

"Dessa åtgärder kommer också att öka försäljningen inom linjära kanalabonnemang. Vi har fortsatt att bygga upp vårt digitala reklamlager, vilket hjälpte till att kompensera för vissa effekter av den fortsatta nedgången på den linjära tv-reklammarknaden, och lanseringen av det nya HVOD-paketet bör ytterligare stödja denna övergång".

Viaplay har sedan tidigare nämnt problemet med kontodelning. Nu uppger vd:n att ungefär en tredjedel av premiumabonnenterna har delat sina kontouppgifter för deras Viaplay abonnemang.

"Detta är inte hållbart. Vi har redan genomfört åtgärder på vissa marknader för att begränsa antalet samtidiga strömmar för direktsändningar, vilket har varit framgångsrikt, och vi har uppmuntrat nya användare att signa upp sig och betala för det innehåll man tittar på. Vi planerar att genomföra mer omfattande initiativ under sommaren, med syfte att få fler att betala för det innehåll man ser", skriver Jørgen Madsen Lindemann.

Vad gäller HVOD (hybrid video on demand - streamingtjänster som har innehåll både med och utan reklam) så kommer Viaplay introducera ett nytt HVOD-streamingpaket i sommar för att erbjuda "flexibla lösningar och för att ytterligare tjäna på vårt innehåll", uppger vd:n.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -