BOLIDEN
POSITIVA UTSIKTER GLOBAL KONJUNKTURUTVECKLING ENL VD (Direkt)

2024-04-23 07:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Metallpriserna fluktuerade under det första kvartalet med prisfall i januari och februari för att sedan stiga i mars, vilket indikerar mer positiva utsikter på den globala konjunkturutvecklingen.

Det skriver Bolidens vd Mikael Staffas i delårsrapporten för det första kvartalet.

Gruvbolagets uppges nu ha en allmänt positiv framtidsvy gällande den långsiktiga efterfrågan på basmetaller, men betonar även att det också måste vara konkurrenskraftiga genom konjunkturcyklerna.

"Sammantaget är vi dock väl tillfreds med den portfölj av metaller vi har, och det är en av anledningarna till att vi fortsätter att investera i vår befintliga verksamhet. Framöver under våren strävar vi naturligtvis efter stabilitet i verksamheten samtidigt som vi har ett starkt fokus på de pågående investeringarna i Aitik, Bolidenområdet, Odda och Rönnskär", skriver vd:n.

När det gäller den avstängda Taragruvan på Irland så var räddningsplanen uppe för förhandling i början av april.

"Vi hoppas att alla inblandade kan enas om en hållbar väg framåt Vi kommer givetvis ge uppdateringar om detta så snart vi kan", skriver Mikael Staffas vidare.

Bolidens första kvartal beskrivs som mer utmanande än under vanliga vintermånader.

"Utöver extremt svåra väderförhållanden i januari så påverkades vi även av politiska strejker i Finland. Trots dessa utmaningar kunde vi upprätthålla produktionen på ett bra sätt. Det är ett resultat av ett hårt arbete inom hela bolaget. Vi kommer självklart att lägga ner ett stort arbete under det kommande kvartalet på att skeppa de färdiga metallerna som nu lagrats vid våra smältverk och återgå till mer normala nivåer så snabbt som möjligt", uppger vd:n.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Boliden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -