Tele2
Tele2 får höjda riktkurser efter rapporten (Finwire)

2024-04-19 10:12

Telekombolaget Tele2 belönas med höjda riktkurser efter sin rapport för det första kvartalet.

Kepler Cheuvreux skruvar upp riktkursen med en femma till 115 kronor (100). Köp upprepas.

Analyshuset konstaterar att kvartalet blev en lättnad och noterar att några av de prisökningar som introducerats i början av året ännu inte har fått fullt genomslag. Detta ger grund för en fortsatt stark omsättningstillväxt framöver.

“Även om den operativa hävstången inte materialiserades i Q1 (ebitda ökade med endast 2,5 procent), är vi mer övertygade om en förbättrad operativ hävstång och gradvis ebitda-tillväxt efter Q1-rapporten, med stöd av att ledningen lyfte fram hur mer än motsvarande 200 heltidstjänster sades upp under kvartalet, vilket bör ge en medvind från Q2 och framåt”, skriver Kepler.

Förutom Kepler höjer också Carnegie och SEB sina riktkurser till 116 kronor (110), respektive 109 kronor (108). Båda upprepar köp.

Handelsbanken ger däremot en splittrad bedömning, genom att höja den korta rekommendationen till köp (behåll), samtidigt som den långa revideras ner till market perform (outperform).

Köp på kort sikt kommer från att bolaget har ett starkt momentum, förbättrade nyckeltal och ökade förväntningar på vad nya storägaren Xavier Niel väntas åstadkomma.

När det kommer till långa rekommendationen noteras det att aktien har varit stark, vilket inte längre kan motivera outperform. Dock höjer också Handelsbanken sin riktkurs på tre års sikt till 135 kronor (125).

Tele2 stiger 0,2 procent på Stockholmsbörsen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Tele2 B - I dag

{point.key}

Tele2 B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -