SWECO
ÅRSSTÄMMAN BESLUTADE I ENLIGHET MED FÖRSLAG FRÅN STYRELSEN (Direkt)

2024-04-19 18:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikkonsulten Sweco höll under fredagen årsstämma. Årsstämman beslutade i enlighet med samtliga förslag som styrelsen och valberedningen lagt fram.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av sju ordinarie stämmovalda ledamöter utan suppleanter och omvalde Åsa Bergman, Alf Göransson, Johan Hjertonsson, Johan Nordström, Johan Wall, Christine Wolff och Susanne Pahlén Åklundh som styrelseledamöter.

Till styrelsens ordförande omvaldes Johan Nordström. Stämman beviljade styrelseledamöterna och vd:n ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Till revisor valdes Ernst & Young fram till slutet av årsstämman 2025. Det informerades om att den auktoriserade revisorn Jonas Svensson avses bli huvudansvarig revisor.

Stämman beslutade även om arvode till styrelsen, inklusive för utskottsarbete, och till revisorn i enlighet med valberedningens förslag. Stämman beslutade också att godkänna den ersättningsrapport som styrelsen upprättat och som lagts fram vid stämman, samt att godkänna de riktlinjer för lön och annan ersättning till ledande befattningshavare inom Sweco som styrelsen föreslagit.

Vidare beslutades det om en utdelning till aktieägarna på 2:95 kronor per aktie. Avstämningsdag är den 23 april 2024 och utbetalning beräknas ske den 26 april 2024.

Stämman fastställde även framlagda resultat- och balansräkning samt koncernresultat- och koncernbalansräkning för räkenskapsåret 2023.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SWECO B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -