PARADOX
FORTSATTA FÖRSENINGAR FÖR CITIES SKYLINES II (Direkt)

2024-04-19 10:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Förseningar och kvalitetsproblem fortsätter att prägla Paradox storspel Cities: Skylines II. De som köpt den senaste pc-expansionen Beach Properties kommer nu att ersättas och konsolversionen har försenats ytterligare.

"Vi ser och förstår den besvikelse många av er har uttryckt efter lanseringen av Cities: Skylines II och den nyliga lanseringen av Beach Properties. Vi bad om ert tålamod och stöd, och ni har visat det. Som tack har vi svikit er. Vi trodde att vi kunde kompensera för spelets brister inom en tidsram som var orealistisk och släppte ut en DLC som inte borde ha lanserats i sin nuvarande form", skriver Paradox i ett mejl till spelarna på torsdagen.

Cities: Skylines II är utvecklat av finländska Colossal Order med Paradox som förläggare. Det första Cities: Skylines lanserades under 2015 och är Paradox hittills mest sålda spel. Enligt en uppgift från sommaren 2022 hade spelet sålts i över 12 miljoner exemplar. Cities: Skylines II lanserades till pc i oktober i fjol och hade vid utgången av 2023 sålts i mer än 1 miljon exemplar.

Expansionen Beach Properties lanserades 25 mars och för några dagar sedan hade bara 4 procent av spelarna gett ett positivt omdöme. För Cities: Skylines II var 53 procent av 37.500 spelare positiva. Noterbart är att de positiva omdömena för enbart den senaste månaden ligger på 29 procent.

"Vi kommer att kompensera de som köpte Beach Properties. Vi kommer att ändra så att det blir en gratisexpansion till spelet och återbetala det i den utsträckning det är möjligt", skriver Paradox.

Vidare försenas den ännu inte lanserade expansionen Cities: Skylines II - Bridges and Ports Expansion ytterligare för att skapa mer utrymme för fler uppdateringar av basspelet. Från att det skulle ha lanserats under årets andra kvartal, till att det senare var det fjärde kvartalet som gällde, har Paradox nu skjutit på lanseringen till 2025.

Samtidigt som pc-versionen dragits med problem har även konsolversionen av Cities: Skylines II försenats i omgångar. Från början skulle den ha lanserats samtidigt som pc-versionen i oktober 2023 men detta sköts upp till våren 2024. Paradox anger ingen ny lanseringstidpunkt i torsdagens pressmeddelande.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Paradox Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -