ARJO
SKILDA BUD OM VÄRDERINGEN AV BOLAGET BLAND ANALYTIKERNA (Direkt)

2024-04-19 09:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det råder delade meningar kring hur analytikerna ser på värderingen av medicinteknikbolaget Arjo.

Det framgår av ett antal analyser som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av efter bolagets rapport för det första kvartalet 2024.

SEB förväntar sig att Arjo kommer öka takten på vinsttillväxten under det andra och tredje kvartalet 2024. Banken bedömer att risken ställt mot potentialen för aktien förblir attraktiv. SEB uppger att styrkan i det första kvartalets resultat för Arjo inte speglar den senaste tidens aktiekursutveckling.

Nordea bedömer att Arjos upprepade helårsprognos om en organisk tillväxt i intervallet 3-5 procent för 2024 speglar stegvisa förbättringar av kapitalutrustning samt starka trender för service och uthyrningsverksamheten. Enligt Nordea ligger ev/ebit för Arjo sett till 2024 års estimerade resultat på 14,5 gånger. Denna värdering motsvarar enligt banken en cirka 20 procents rabatt gentemot internationella medicinteknikbolag. Rabatten grundar sig på lägre tillväxt och marginalförväntningar jämfört med konkurrenterna.

Pareto argumenterar för att värderingen på en ev/ebitda om 7,8 gånger grundat på 2024 års resultat är attraktivt då det motsvarar en rabatt på 34 procent jämfört med Arjos konkurrenter. En organisk tillväxt på 4,3 procent i det första kvartalet gör att Preto känner sig mer säkra på att Arjo kommer att nå den övre delen i prognosintervallet mellan 3 och 5 procent för helåret 2024. Rörelsemarginalerna uppges ha kommit in något lägre än förväntat. Aktiens rapportras bedömer Pareto däremot som en överreaktion och utgör enligt dem ett bra köpläge.

Arjo föll med 10 procent på torsdagen. Aktien handlades ned drygt 1 procent i den tidiga handeln på fredagen till 46:68 kronor.

Medan Pareto och SEB har rekommendationen köp för Arjo-aktien är rådet från Nordea behåll. Riktkurserna sträcker sig från 50 kronor som Nordea står bakom upp till 55 kronor som är både SEB:s och Paretos riktkurs för aktien.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Arjo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -