VITROLIFE
NEGATIV TILLVÄXT AMERICAS 1 KV, NEDGÅNG FÖR GENETICS (Direkt)

2024-04-18 08:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fertilietsbolaget Vitrolife redovisar en negativ försäljningstillväxt för regionen Americas med 14 procent i lokala valutor. Nedgången förklarar Vitrolifes vd Bronwyn Brophy O'Connor med ett tufft jämförelsekvartal.

Det framgår av vd-ordet i rapporten för det första kvartalet 2024.

Området påverkades av en nedgång inom affärsområdet Genetics. För media och Embryoscope i regionen ska tillväxten dock ha varit tvåsiffrig.

"Vi förväntar oss att vårt starka momentum fortsätter och vi har tecknat ett antal avtal med flera klinikkedjor", skriver Bronwyn Brophy O'Connor.

I regionen APAC ökade försäljningen med 19 procent i lokala valutor.

"Både Kina och Sydostasien levererade ett enastående kvartal", framhåller Vitrolifes vd.

Inom EMEA-regionen hade Vitrolife tillväxt över marknadstillväxten för hela Consumables-portföljen. Vad som beskrivs som "bra tillväxt av genetiska tester" påverkades dock av "en betydande lageruppbyggnad hos våra kunder av Genomic kits när vi förberedde kunderna för att övergå till vår nya Embryomap-lösning".

EMEA-regionen visade en försäljningsminskning med 2 procent i lokala valutor.

För koncernen som helhet är planen att Vitrolife åter ska nå en tvåsiffrig tillväxt. Målet för den organiska tillväxten ska överstiga 10 procent, enligt de finansiella mål som uppdaterades i december 2023.

"Vi fortsätter göra framsteg i genomförandet av vår företagsstrategi för att återföra Vitrolife Group till tvåsiffrig tillväxt på lång sikt. Vi investerar på de viktigaste marknaderna i USA och Kina", skriver Bronwyn Brophy O'Connor.

För det första kvartalet 2024 hade Vitrolife en oförändrad tillväxt i lokala valutor för koncernen.

"När vi blickar mot resten av året, ser vi framför oss att fortsätta vårt starka momentum inom vår Consumables affär, accelerera vår tillväxt inom Technologies", skriver Vitrolifes vd.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Vitrolife - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -