Tesla
Senatorer vill att NHTSA ska granska autonoma förarsystem hårdare (Finwire)

2024-04-18 11:23

Två framstående senatorer, båda demokrater, uppmanar den federala amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA att skärpa granskningen av autonoma fordon och avancerade förarassistanssystem (ADAS).

Detta då de anser att det obehindrade flödet av autonoma fordon på allmänna vägar riskerar att förvärra trafiksäkerheten i USA, skriver The Verge.

De amerikanska senatorerna heter Richard Blumenthal och Ed Markey.

"Vi kan inte tillåta delvis automatiserade körsystem och ADS att accelerera trafiksäkerhetskrisen", skriver de i ett brev till NHTSA i vilket de syftar på delvis automatiserade fordonssystem och avancerade förarassistanssystem (ADAS).

De uppmanar NHTSA att använda sin återkallanderätt för att förbjuda vissa förarassistansfunktioner från att användas på vissa vägar. De två senatorerna menar att NHTSA missat ett tillfälle att sätta gränser för Teslas Autopilot i början av året då man återkallade funktionen på grund av oro för att förare använde den på vägar där den inte var avsedd att användas.

"Vi är fortfarande oroade över att Autopilot, och liknande funktioner i andra fordon, kan leda till att förare blir alltför självsäkra och distraherade, vilket utsätter dem och andra trafikanter för risker", skriver de i brevet.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

General Motors - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -