TELE2
MER TRYGG MED GUIDNING ÄN TIDIGARE - VD (Direkt)

2024-04-18 09:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tele2 lämnade sin guidning för helåret 2024 oförändrad, men med första kvartalet bakom sig känner sig vd Kjell Johnsen mer trygg kring guidningen.

Det säger han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt strax efter att teleoperatören släppt sin rapport för det första kvartalet.

"Vi känner att takten i början av året har varit bra och jag känner mig väldigt trygg i förhållande till vår guidning, ännu mer trygg än tidigare", säger han.

För helåret 2024 räknar Tele2 med en resultattillväxt på 1-3 procent och en tillväxt i tjänsteintäkterna på 3-4 procent. Utfallet det första kvartalet var en resultattillväxt på 2 procent och tjänsteintäkter som växte 4 procent.

I sitt vd-ord signalerar Kjell Johnsen för att makroekonomin bidrar till optimism.

Vad innebär det för det andra kvartalet?

"Jag tror och hoppas att konsumentsentimentet nu kanske blir lite bättre, men det är en effekt som väntas komma gradvis. Jag tror för vår del att andra kvartalet blir okej. På makrobilden kan det se lite bättre ut mot slutet av året och under nästa år", säger han.

Tele2-vd:n tillägger att bilden är sammansatt med många kunder i olika segment, men alla är påverkade av ränteläget. Bolaget har till exempel sett att folk håller igen med att byta ut sina telefoner.

Kan andra halvåret bli starkare än det första halvåret?

"I år har vi jobbat med att göra färdigt prisjusteringarna tidigare, så effekterna av det kommer tidigare i år. Om något ljusare makroeffekter får utslag i våra tal och ekonomin stabiliseras kan det ske en gradvis förbättring."

Kinneviks avtal om att sälja sin andel i Tele2 till Freya, som inte är slutförd än, väntas också bringa klarhet kring den långsiktiga ägarstrukturen i Tele2. Men innan affären är slutförd går det inte att uttala sig om vilka tankar Freya har kring Tele2, påpekar Kjell Johnsen.

"De (Freya, reds anm) har tittat på Tele2 en tid och tycker att det är ett spännande bolag. På många områden tänker vi på ganska liknande sätt. Jag förväntar mig inte några stora ändringar i vår strategi", säger Tele2-vd:n men lägger till att nya ägare naturligtvis är med när bolagets strategi ska uppdateras.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Tele2 B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -