NOKIA
FORTSATT FÖRBÄTTRING ORDERINGÅNG ENL VD (Direkt)

2024-04-18 07:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telekombolaget Nokias nettoomsättningen sjönk med nära 20 procent i det första kvartalet, helt i linje med bolagets bedömning. En förbättrad orderingång ger dock vd Pekka Lundmark tilltro till bolagets prognoser, som upprepas.

"Vi har sett en fortsatt förbättring i orderingången, vilket innebär att vi förblir säkra på ett starkare andra halvår och att vi ska uppnå våra helårsutsikter", skriver han i rapportens vd-ord.

Nokia upprepar sin prognos om ett jämförbart rörelseresultat på 2,3-2,9 miljarder euro för helåret 2024.

Pekka Lundmark skriver vidare att den förbättrade orderingång som Nokia såg inom Network Infrastructure i slutet av förra året fortsatte under första kvartalet med en ytterligare ökning av telekombolagets orderstock.

"Utsikterna för Fixed Networks för 2024 har förbättrats vilket är en viktig signal då denna marknad ofta återhämtar sig först. Vi tror dock att återhämtningen inom Optical Networks kan ta något längre tid", skriver vd:n vidare.

Pekka Lundmark och Nokia förväntar sig att Network Infrastructure kommer att återgå till en omsättningstillväxt för helåret 2024 med ett starkare resultat under det andra halvåret.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -