VOLVO
AVSLÖJAR INTE STORLEK PÅ INVESTERINGEN I MEXIKO - VD (Direkt)

2024-04-17 10:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lastbilskoncernen Volvo vill inte avslöja storleken på sin investering i en ny fabrik i Mexiko, som aviserades i förra veckan.

"Vi kommer inte att avslöja vad vi investerar i Mexiko", var beskedet från Volvos vd Martin Lundstedt vid tisdagens presentation som hölls med anledning av rapporten för det första kvartalet.

Han förklarade att det handlar om en tillverkningsanläggning som innebär en investering som sker på en för bolaget "förväntad nivå".

"Den (investeringen, reds anm) är väl inkluderad i våra capex-planer", sade Martin Lundstedt och tillade att det är "rätt sak att göra".

En strukturell uppgradering av kapaciteten behövs, påpekade Volvochefen och sade att bolagets marknadsandel har bestämts av hur mycket som kan tillverkas.

Martin Lundstedt sade vidare att Volvo har en "bra möjlighet" att öka marknadsandelen i Nordamerika, som för närvarande uppgår till omkring 15 procent för Volvo Lastvagnar och Mack Trucks. Förutom en utökad kapacitet hänvisade han till de investeringar som Volvo gjort i sina produkter.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -