SINCH
PRESENTERAR OMRÄKNAD HISTORISK REDOVISNING KL 14 (Direkt)

2024-04-16 07:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sinch, verksamt inom molnbaserade kommunikationstjänster, kommer att hålla en telefonkonferens och webbsändning i dag, tisdag, klockan 14 där finanschef Roshan Saldanha och strategichef Thomas Heath kommer att presentera en omräknad historisk segmentsredovisning som skett efter införandet av ny verksamhetsmodell.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Publiceringen görs för att underlätta förståelsen av Sinchs kommande kvartalsrapport där den nya segmentsredovisningen kommer att implementeras, skriver Sinch.

Den omräknade historiska segmentsredovisningen påverkar inte den totala försäljning eller vinst som Sinch har rapporterat tidigare, står det vidare.

De nya rörelsesegmenten följer den nya verksamhetsmodell som Sinch offentliggjorde i oktober 2023.

Den omräknade historiska segmentsredovisningen är tillgänglig för de fyra kvartalen 2023. För varje nytt regionalt rörelsesegment inkluderar den omräknade historiska segmentsredovisningen nettoomsättning och bruttoresultat.

Ebitda rapporteras för koncernen som helhet. Sinch kommer även fortsättningsvis att redovisa en kostnadsslagsindelad resultaträkning, men kommer i tillägg även redovisa justerade rörelsekostnader (Opex) per funktion.

Förändringen i segmentsredovisningen innebär att de fyra tidigare rörelsesegmenten Meddelandetjänster, Rösttjänster, E-post och SMB inte längre kommer att redovisas.

"Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor efter presentationen. Observera att Sinch befinner sig i tyst period inför kvartalsrapporten för det första kvartalet och kommer därför endast att besvara frågor som rör den omräknade historiska segmentsredovisningen", skriver Sinch.

Sinch släpper sin rapport för det första kvartalet 2024 den 7 maj.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -