HMS NETWORKS
OMSTRUKTURERINGSPROGRAM SKA GE SPAREFFEKT 55 MLN KR (Direkt)

2024-04-16 07:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) HMS Networks initierar ett omstruktureringsprogram för att effektivisera organisationen. Programmet ska resultera i kostnadsbesparingar om cirka 30 miljoner kronor under 2024, med en helårseffekt om cirka 55 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De förväntade kostnadsbesparingarna kommer gradvis materialiseras under det andra kvartalet 2024, med full effekt från början av det tredje kvartalet 2024. Som konsekvens av initiativen förväntar sig bolaget omstruktureringskostnader av engångskaraktär om cirka 35 miljoner kronor under det andra kvartalet.

Efter genomförandet av förvärvet av Red Lion Controls den 2 april 2024 har HMS och Red Lion påbörjat arbetet med att realisera synergier mellan bolagen och offentliggör härmed tidiga kostnadssynergier, skriver bolaget också.

"Som ett resultat av en stark organisk tillväxt de senaste åren och en dämpad efterfrågan på marknaden de senaste kvartalen med en långsammare återhämtning på marknaden, initierar HMS dessutom ett omstruktureringsprogram för att minska kostnader och effektivisera organisationen för att vara bättre positionerad för ytterligare tillväxt", skriver HMS.

De huvudsakliga initiativen i programmet kommer utgöras av att realisera tidiga kostnadssynergier från förvärvet av Red Lion, tillsammans med att omstrukturera Anybus-organisationen, samt finjustera den europeiska organisationen. Programmet förväntas påverka cirka 45 tjänster totalt, varav cirka 25 tjänster i Sverige.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


HMS Networks - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -