Atlas Copco
Kepler Cheuvreux och Nordea höjer riktkurser inför Atlas Copcos delår (Finwire)

2024-04-16 10:42

Verkstadsbolaget Atlas Copco sjunker 1,2 procent på börsen och handlas runt kursen 160,35 kronor. Under morgonen har Kepler Cheuvreux och Nordea kommit ut med nya analyser där de höjer sina riktkurser för aktien.

Kepler Cheuvreux väljer att höja riktkursen till 210 kronor (190) och upprepa rekommendationen köp. Estimaten höjs på grund av en svagare krona.

"Vi förutspår att ledningen guidar för att kundaktiviteten kommer att ligga kvar på stabila nivåer under q2 som i q1. Huvudfokus kommer att ligga på VT och kommentarer kring cykeln för halvledare. Frågan är inte om utan snarare när VT kommer att se en förbättrad orderingång (vi räknar med detta under andra halvåret 2024)", skriver Kepler i en kommentar.

Storbanken Nordea tror att Atlas Copco levererar en svag rapport vad gäller orderingången som de tror kommer sjunka med 13 procent på årsbasis. Banken upprepar köp och höjer riktkursen till 210 kronor (190). Nedgången väntas vara på grund av svåra jämförelsetal, skriver Dagens industri som tagit del av analysen.

Atlas Copco publicerar sin rapport den 24 april.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -