SENSYS GATSO
KEPLER CHEUVREUX SER STARKA TILLVÄXTUTSIKTER (Direkt)

2024-03-26 09:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensys Gatso, som levererar lösningar för trafikövervakning, har starka tillväxtutsikter och en tilltalande värdering.

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett marknadsbrev där analyshuset inleder bevakning av Sensys Gatso med en köprekommendation och en riktkurs på 95 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

"Vi förväntar oss att bolaget kommer att uppvisa en stark försäljningstillväxt, eftersom det befinner sig på en marknad med starkt tillväxt, har en rekordhög orderbok och expanderar till mycket attraktiva marknader", skriver Kepler Cheuvreux.

För 2024 och 2025 förväntar sig Kepler Cheuvreux att Sensys Gatso kan visa en omsättningstillväxt på 33 procent respektive 21,6 procent. Med positiva mixeffekter från en ökande andel försäljning av Managed Services och en tilltagande operativ hävstångseffekt spår Kepler att ebitda-marginalen ökar till 15,8 procent 2024 och till 17 procent 2025.

Analyshuset räknar med att Sensys Gatso "relativt lätt" kan nå sina finansiella mål för 2025 med en försäljning på mer än 1.000 miljoner kronor, en ebitda-marginal på högre än 15 procent och återkommande intäkter som utgör mer än 60 procent av den totala försäljningen, enligt analysen.

Kepler påpekar emellertid att Sensys Gatsos ringa storlek och den låga likviditeten i aktien måste beaktas.

I tisdagens tidiga handel steg Sensys Gatso 2,6 procent till 77:50 kronor.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -