ODIN Norge C SEK
Odin Norge ökade 2,45 procent i februari - generellt goda resultat under rapportperioden (Finwire)

2024-03-19 09:25

Fonden Odin Norge C steg 2,45 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,23 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,24 procent och är därmed bättre än index som har minskat 2,71 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Atle Hauge och Vigdis Almestad.

Inledningsvis skriver förvaltarna att rapportsäsongen för det fjärde kvartalet 2023 kom till sin ända under februari och för fondens innehav uppges det rapporterats relativa goda resultat med positiva kursreaktioner.

"De flesta av bolagen tjänar fortfarande bra med pengar och den relativt osäkra makrobilden fram till 2023 har inte lett till någon betydande försämring av tillväxt och marginaler. Kommentarerna relaterade till utsikterna för 2024 är fortsatt måttliga inom ett antal sektorer, med undantag för energileverantörsindustrin, där aktiviteten är hög och intäktstillväxt och förbättrade marginaler förväntas fortsätta under 2024. Vi är därför optimistiska om vår exponering i Subsea7 och DOF Group", skriver förvaltarduon.

Gällande banksektorn skriver förvaltarna att räntenettomarginalerna har överraskat positivt under 2023, framförallt inom företagssegmentet. Däremot spår förvaltarna svagare tillväxt under 2024.

Vidare lyfter man energibolagen i portföljen, bland annat Aker BP och Vår Energi, som man menar påverkas av kortsiktiga fluktuerande priser på olja och gas.

"Vi anser att det investeras för lite i förhållande till efterfrågan, men vi är också nöjda med god kapitaldisciplin i de här bolagen."

De främsta bidragsgivarna i portföljen under månaden var Kongsberg Gruppen, DOF Group och Kitron. I den negativa vågskålen fanns istället Equinor, Aker BP och Orkla.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Subsea 7, Aker BP och Borregaard med exponeringar om 6,95, 6,11 respektive 5,48 procent.

Odin Norge C, % februari, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,45
Index MM, förändring i procent -1,23
Fond i år, förändring i procent 2,24
Index i år, förändring i procent -2,71

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

ODIN Norge C SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -