Volvo Car
Placera väljer att avvakta med Volvo Cars som kör i osäker terräng (Finwire)

2024-03-12 14:45

Biltillverkaren Volvo Cars aktie ligger knappt 2,5 år efter börsnoteringen fortfarande på minus. Nu väntar en utdelning av Polestaraktier vilket har fått fart på kursen, men vågar aktiemarknaden tro på visionerna, frågar sig Placera i en analys på tisdagen.

Placera bedömer att köpa Volvo Cars enbart på låg värdering mycket väl kan fungera kortsiktigt om Polestarutdelningen landar väl, men ska aktien bli en bra placering långsiktigt måste man också tro på visionen om att bolaget är ett av de etablerade premiummärkena när elbilskartan börjar sätta sig om några år

"Kartan är full av offensiva kinesiska konkurrenter, tyska och amerikanska bjässar som inte tänker ge upp sina positioner, risk för prispress som letar sig upp i premiumsegmentet och med beroendet av succéer från ett fåtal modeller är osäkerheten stor kring var Volvo befinner sig om några år. Förhoppningsvis är vi för försiktiga men vi motstår frestelsen att köpa till en låg värdering och landar i en avvakta", skriver Placera i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Volvo Car B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -