BÖRSVECKAN
KÖP CONCEJO OCH TRATON, TA HEM VINSTEN I NEW WAVE (Direkt)

2024-03-11 07:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan sätter köp på Concejo och Traton men avvaktar med Nibe, Kabe, New Wave och Storskogen.

Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.

Investmentbolaget Concejo handlas till en berättigad kraftig rabatt men i det fjärde kvartalet fanns ljuspunkter, och skulle trenden hålla i sig ser aktien ganska billig ut, skriver Börsveckan och sätter köpråd.

Traton utvecklas starkt operativt. Orderingången vittnar om svagare tider men det är inprisat i den låga värderingen, enligt Börsveckan som åter sätter köp på aktien.

Nibe avslutade året på ett svagt sätt och aktien har gått svagt på sistone. Tyvärr finns det mer fallhöjd om man ser på värderingen och ställer den mot utsikterna, skriver Börsveckan som fortsätter avvakta med aktien.

Även Kabe får rådet avvakta. Tre av fjolårets fyra kvartal var bra för bolaget men i slutet av året drog kunderna i handbromsen. Frågan är om det blir värre under 2024. Börsveckan avvaktar.

New Wave har levererat mycket fina siffror de senaste åren och nu rampar man upp lönsamhetsmålet till 20 procent. Aktien har gått bra sedan Börsveckans köpråd för ett år sedan men nu ser värderingen rimlig ut och Börsveckan tar hem vinsten.

Storskogen har varit en usel investering sedan börsintroduktionen men repade sig delvis under 2023, tills en bedrövlig Q4-rapport skrämde marknaden, enligt Börsveckan. På grund av den högre osäkerheten blir rådet att fortsätta avvakta.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Concejo B - I dag

{point.key}

KABE Group B - I dag

{point.key}

New Wave B - I dag

{point.key}

NIBE Industrier B - I dag

{point.key}

Storskogen Group B - I dag

{point.key}

TRATON - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -