SENSYS GATSO
PÅ GOD VÄG UPPFYLLA MÅL FÖR 2025 ENL VD (Direkt)

2024-02-22 08:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensys Gatso är på god väg att uppfylla sitt mål för 2025.

Det skriver Sensys Gatsos vd Ivo Mönnink i rapporten för det fjärde kvartalet.

Målsättningen är att till år 2025 öka nettoomsättningen till över 1 miljard kronor, där TRaaS-intäkterna står för mer än 600 miljoner kronor.

"Vi håller också fortsatt fast vid vår ambition att öka ebitda-marginalen till mer än 15 procent år 2025", skriver Ivo Mönnink.

Han konstaterar att bolaget har en "stark" orderbok med en orderstock på 1,2 miljarder kronor för två stora kontrakt på hemmamarknaderna Sverige och Nederländerna.

"Vår lönsamma TRaaS-verksamhet fortsätter att växa, och vårt förstärkta team i USA har klarat av att öka den primära försäljningen på denna strategiska marknad. Slutligen är också Flux, vår banbrytande plattform för trafiksäkerhetslösningar, på väg att bli verklighet", skriver Ivo Mönnink.

Sensys Gatso-vd:n lyfter också fram att resultatet för 2023 blev i linje med bolagets vägledning om intäkter i intervallet 550-650 miljoner kronor och en ebitda-marginal på 10-15 procent.

"Med slutförandet av leveranserna till Saudiarabien, lanseringen av de nya TRaaS-programmen i USA samt flera andra mindre leveranser, kan jag stolt meddela att vi ligger i linje med vår finansiella vägledning. Intäkterna landade på på 623 miljoner kronor och ebitda-marginalen på 14 procent", skriver han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -