EYEONID
NÅDDE POSITIVT EBITDA 4 KV (Direkt)

2024-02-19 08:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Saas-bolaget Eyeonids nettoomsättning uppgick till 4,0 miljoner kronor (3,5) under det fjärde kvartalet 2023 och ebitda för perioden uppgick till 61 tusen kronor (-1,1 miljoner).

"Besparingsprogrammet har fortsatt att bidra positivt och ytterligare effekter på detsamma väntas under slutet av första kvartalet 2024. Under perioden noterade Eyeonid även sitt första positiva ebitda-resultat på kvartalsbasis någonsin", kommenterar vd Georg Tsaros i bokslutsrapporten.

Den 18 september kommunicerades att Eyeonid beslutat om ett besparingsprogram om 7-9 miljoner kronor på årsbasis med syfte att effektivisera och fokusera verksamheten för att snabbare kunna nå breakeven.

"När bolaget nu närmar slutet på det första kvartalet kan konstateras att besparingsprogrammet fallit väl ut, där besparingar om cirka 10 miljoner kronor på årsbasis säkrats. Fortsatt gäller att effekten av dessa besparingar väsentligen gäller från slutet av det första kvartalet 2024", skriver bolaget i ett separat pressmeddelande.

Styrelsen och ledningens fortsatta ambition är att bolagets resa framåt ska ske utan finansiering genom ägarkapital. Fokus riktas därmed mot kommersiella insatser för att säkerställa fortsatt och ökad tillväxt i bolagets intäkter.

"Detta kommer innebära investeringar i sälj och marknad som är nödvändiga för att snabbare öka tillväxten i bolagets intäkter. Styrelse och ledning ser samtidigt över andra alternativa finansieringslösningar i det fall de kommersiella insatserna materialiseras senare än estimerat", heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Eyeonid Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -