Storebrand
Storebrand rankas som en av de bästa kapitalförvaltarna enligt återförsäljare (Finwire)

2023-11-23 09:03

Enligt återförsäljare av fonder är Storebrand en av de bästa kapitalförvaltarna i Sverige. Det framgår av en undersökning som Kantar Prospera genomfört, baserad på intervjuer med beslutsfattare inom fonddistribution och fondanalys.

Kapitalförvaltaren kammar hem förstapriset för sin kompetens inom hållbara investeringar, vilket är ett område som enligt respondenterna ses som en av de största utmaningarna framöver. Sammantaget placerar sig Storebrand på en andraplats bland 19 andra.

"Jag är oerhört glad och stolt över vår placering! Jag ser resultatet i Prosperas undersökning som ett fint kvitto på allas insatser under året", säger Martin Almblad som är chef för extern distribution på Storebrand.

Intervjufrågorna rörde områden som produktinformation, tillgänglighet hos fondförvaltare och varumärkesstyrka. Men den största placeringsförändringen, från nionde till första plats, skedde i segmentet kundkontakt, vilket enligt Martin Almblad har varit särskilt viktigt i år.

"Det här året har varit utmanande för investerare som behövt navigera i lägre tillväxtmiljö, höga räntor och inflation. Därför har det varit extra viktigt för oss att ha en nära kontakt med våra kunder för att kunna bidra med så relevant information och analys som möjligt", säger han.

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Storebrand - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -