IZAFE
RÖRELSERESULTAT -5,1 MLN KR 1 KV (-7,0) (Direkt)

2023-05-12 08:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Life science-bolaget Izafe hade ett rörelseresultat på -5,1 miljoner kronor (-7,0) för det första kvartalet 2023.

Nettoomsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,4) och utgörs av intäkter hänförliga till försäljning av den digitala läkemedelsroboten Dosell samt av försäljning av det medicintekniska hjälpmedlet Pilloxa.

Periodens kassaflöde uppgick till 13,8 miljoner kronor (-7,0), vilket inkluderar en emission med stöd av teckningsrätter som tillfört bolaget cirka 18,6 miljoner kronor efter emissionskostnader.

Izafe har under kvartalet arbetat för att integrera Pilloxa i organisationen. Helena Rönnqvist, som var vd för Pilloxa, är kvar i Izafe.

"Samtidigt har vi avslutat anställningarna av övrig personal eftersom vi har kunnat inkludera deras arbetsuppgifter till redan befintlig personal i Izafe Group. Vi har därmed betalat ut övriga slutlöner, återbetalat lån och skulder som låg i Pilloxa. Samtidigt har vi lyckats sänka våra kostnader, vilket kommer att synas ännu tydligare i kommande kvartal då hela Izafe-koncernen inklusive Pilloxa har skalat ner kostnaderna", skriver vd Anders Segerström i rapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


iZafe Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -