ZIGNSEC
EBITDA BLEV -5,6 MLN KR 4 KV, OMSÄTTNINGEN -8% (Direkt)

2023-02-24 09:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zignsec, som utvecklar plattformar för id-verfieringslösningar, redovisar ett ebitda-resultat på -5,6 miljoner kronor (-2,9) för det fjärde kvartalet 2022.

Rörelseresultatet på ebit-nivå blev -26,1 miljoner kronor (-27,8).

Nettoomsättningen uppgick till 20,8 miljoner kronor (22,7), motsvarande en nedgång med 8 procent.

Konsensus från Pinpoint Estimates*, med 13 bidragsgivare, låg på ett ebit-resultat på -24,1 miljoner kronor och en omsättning på 24,5 miljoner kronor.

Försäljningsnedgången hänvisar bolaget främst till arbetet med att omstrukturera koncernen.

"Jag är glad att kunna rapportera att detta arbete är nära att slutföras och att verksamheten nu står på en mer solid grund för att kunna leverera långsiktig tillväxt framöver", skriver vd Alex Noton i rapporten.

För helåret uppgick bolagets totala intäkter till 91,4 miljoner kronor (53,5), vilket innebär att bolaget inte nådde upp till det tidigare kommunicerade målet om 100 miljoner kronor i intäkter för helåret 2022, ett resultat Alex Noton inte är nöjd med.

"Det gör mig emellertid mer beslutsam än någonsin att uppnå vårt nya finansiella mål: att bli kassaflödespositiva i slutet av 2023", skriver han.

Han tillägger att även om det ligger i verksamhetens natur att det tar tid att implementera kunder och öka volymerna, känner bolaget att grunden är på plats för att leverera solid tillväxt framöver enligt målet att uppnå ett positivt kassaflöde i slutet av året.

* Pinpoint är en öppen plattform där alla typer av investerare kan bidra med sina egna estimat som sedan sammanställs till ett konsensus. Bidragsgivare kan välja att vara anonyma.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


ZignSec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -