BIOEXTRAX
STORÄGARE KÖPER AKTIER FRÅN STYRELSELEDAMOT (Direkt)

2023-01-16 06:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Henrik Nilsson, som sedan företrädesemissionen i höstas är en av de största aktieägarna i Bioextrax, har den 13 januari förvärvat 200.000 aktier från en annan av bolagets storägare, tillika teknikchef och styrelseledamot Mohammad Ibrahim, till en kurs om 3:25 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Dessa 200.000 aktier motsvarar cirka 9 procent av Mohammad Ibrahims tidigare totala innehav som per årsskiftet uppgick till cirka 2,1 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. Efter förvärvet äger Henrik Nilsson strax över 8 procent av det totala antalet aktier i Bioextrax.

"Jag ser en stor potential i Bioextrax. De ligger i framkanten i en framtidsbransch och med sina processer, kundrelationer och sitt team så har de positionerat sig väl på en kraftigt växande marknad. Som långsiktig ägare ser jag fram emot att vara med på en intressant och givande resa", kommenterar Henrik Nilsson.

"Henrik uttryckte nyligen intresse i att förvärva ytterligare aktier i Bioextrax. Då jag av privatekonomiska skäl behövde frigöra likviditet, och jag ser ett långsiktigt strategiskt värde i att öka Henriks engagemang i bolaget, beslöt jag mig för att erbjuda en mindre del av mitt innehav", kommenterar Mohammad Ibrahim.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Bioextrax - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -