IZAFE
RÖRELSERESULTAT -5,7 MLN KR 3 KV (-5,3) (Direkt)

2022-11-07 08:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Izafe, verksamt inom digitalisering av läkemedelshantering, redovisar ett rörelseresultat om -5,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022 (-5,3).

Nettoomsättningen blev 0,08 miljoner kronor (0,04).

Periodens kassaflöde uppgick till -4,5 miljoner kronor (-6,5).

"För vår läkemedelsautomat Dosell går det fortsatt bra i alla led och det är glädjande att se att vi har stor efterfrågan och positiv försäljning på Dosell konsument via Apoteket AB. Paketeringen och försäljningen av vår konsumentprodukt har varit helt avgörande för att komma vidare i dialogerna med potentiella samarbetspartners i andra europeiska länder. Vi har nu samlat på oss tillräckligt med erfarenhet och dokumentation som gör att vi kan effektivisera processerna och dra ner kostnaderna kring försäljning och marknadsföring av Dosell mot konsument", kommenterar vd Anders Segerström i rapporten.

Statusen för det eventuella förvärvet av Pilloxa är att Izafe genomfört en "due diligence" och nu befinner sig i slutskedet i förhandlingarna, enligt Anders Segerström.

Han uppger också att Izafe för en dialog med flera aktörer på viktiga marknader i Europa, som bolaget hoppas kunna få ett klart avtal med inom kort.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


iZafe Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -