PM NYHETER I KORTHET TISDAG 27 SEPTEMBER (Direkt)

2022-09-27 07:35

LO/SD. Trots att Sverigedemokraterna nu sitter i regeringsförhandlingar vägrar flera av LO:s förbund att samarbeta med partiet. Men i TCO och LO-borgen kan frågan snart hamna i ett annat ljus. (DI)

BRF-AVGIFTER. Avgifterna för nya bostadsrätter kan behöva höjas rejält eftersom de som regel har betydligt högre skuld per kvadratmeter än äldre föreningar. (Ekot)

TYSKPRIS. Det finns förhoppningar om att även Tyskland ska dela upp landet i olika elområden. Tyskland producerar mest el i norra delen av landet, och om priserna sjunker där kan det dämpa elpriserna även i södra Sverige. (Ekot)

INVESTERINGSFIASKO. Investmentbolaget Nordstjernan har de senaste åren förlorat mångmiljardbelopp på flera av sina större börsinvesteringar. Den mångåriga ledartrojkan Tomas Billing, Peter Hofvenstam och Viveca Ax:son Johnson avböjer alla att svara på frågor om ansvar. (DI)

BANKPROGNOSER. SEB har skruvat upp sina prognoser för storbankernas aktier och bedömer att Handelsbanken kommer att bli den stora vinnaren. (DI)

ELPRISER. Höga elpriser och minskad köpkraft skapar osäkerhet för skidanläggningarna i vinter. Mest utsatta är mindre backar i södra Sverige. "Vi tror oss få dubbla elkostnader jämfört med förra året, men planerar att öppna som vanligt, säger Louise Söderlund, vd vid skidanläggningen Isaberg i Småland. (DN)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -