PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 7 SEPTEMBER (Direkt)

2022-09-07 07:29

S+C. Socialdemokraterna och Centerpartiet förbereder sig för ett regeringssamarbete och stämmer av politiska beslut med varandra, bekräftar källor. (DN)

INGEN SYSTEMRISK. Nordeachef uppmanade regeringen att inte överdriva riskerna med energibolagens likviditetsbrist, enligt mötesanteckningar. Men de statliga kreditgarantierna presenterades ändå som en åtgärd för att förhindra en finanskris. (DI)

VINDKRAFTEN. Regeringen anklagas för att vara för långsam med att ge tillstånd till havsbaserad vindkraft. Ansökningar på upp till 400 miljarder kronor ligger och väntar. (DI)

TIONDELAR. Endast tiondelar skiljer de politiska alternativen från varandra och kampen om regeringsmakten kommer att bli en rysare under valrörelsens sista vecka. (DN)

REKORDSTORT KÖNSGAP. Könsgapet i väljarkåren är rekordstort, enligt SvD/Sifos mätningar. Synen på SD är en faktor som splittrar. (SvD)

TOMMA HYLLOR. Läget inom lantbruken är akut och det finns risk för tomma hyllor, enligt Palle Bergström ordförande för LRF, som presenterar sju förslag för att öka Sveriges självförsörjningsgrad och minska beroendet av utlandet. (DN Debatt)

OGRANSKADE SIDBYTEN. Flera höga makthavare har valt att lämna Regeringskansliet för jobb inom näringslivet utan granskning, bland dem tidigare energiministern Ibrahim Baylan (S). (DN)

VINDKRAFT. Vindkraftsbolag ansöker inte om nya anläggningar under valår på grund av risken för nej från kommuner. I fjol fick åtta av tio projekt nej. (SvD)

HUSQVARNA. Husqvarnakonkurrenten Stihl fortsätter att växa, samtidigt som Husqvarna sliter med negativ organisk tillväxt, men bolagets vd flaggar för att branschens komponentbrist är långt ifrån över. (DI)

SWEDISH MATCH. Att budgivaren Philip Morris uppges vara villiga att sänka villkoret för acceptnivån tyder på att tobaksjätten är angelägen om att stänga affären. Privatsparare får dock vara beredda på att en eventuell budhöjning bara tillfaller aktivistinvesterare. (DI)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Husqvarna B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -