BÖRSVECKAN
GER KÖPRÅD I SYNSAM, INDUTRADE, BOOZT OCH BYGGMAX (Direkt)

2022-08-29 07:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan ger rådet köp i Synsam, Indutrade, Boozt, Byggmax och ser fortsatt uppsida i Truecaller. För Orrön Energy och Svedbergs blir emellertid rekommendationen att avvakta.

Det framgår av analyser i den senaste utgåvan av tidningen.

Synsam kan stoltsera med fin tillväxt, trots svagare hushållsekonomi. Men det tär på lönsamheten att satsa på expansion vilket syns i marginalerna. Aktien har dock kommit ner ganska rejält och är billig nu, menar Börsveckan som ser ett köpläge i Synsam.

Börsveckan gillar också Indutrade, ett av börsens största och stabilaste förvärvsbolag med en tydlig inriktning mot industrisegmentet. Självfallet kommer Indutrade också att påverkas av en avmattning i efterfrågan framgent, men det är precis i sådana tider som man ska passa på att köpa in Indutrade till den långa väskan, menar tidningen och ger ett köpråd på 12 månaders sikt.

Boozt har, trots ansträngda operativa nyckeltal, vänt en kraftigt negativ lönsamhetstrend. Därtill är efterfrågan hygglig, vilket borgar för fortsatt återhämtning, menar Börsveckan som tycker att värderingen av Boozt är attraktiv efter kursfallet på 65 procent i år och ger rådet köp.

Värderingen av Byggmax indikerar kristider för bolaget, enligt Börsveckan som bedömer att bolaget kommer att komma igen. Byggmax är svårbedömt på kort sikt, men rådet kan inte bli annat än köp givet den låga prislappen för en långsiktig investering, menar tidningen.

Truecaller fortsätter att bevisa sin fina affärsmodell med dubblad omsättning hittills i år. I Börsveckans senaste analys sattes riktkursen till cirka 80-85 kronor.

"Det känns fortsatt rimligt, vilket lämnar en uppsida kring 30-40 procent", skriver tidningen.

Orrön Energy är svårvärderat, menar Börsveckan som ger rådet avvakta. Sammantaget är Orrön ett spännande bolag inom ett hett område, men här och nu står Börsveckan vid sidlinjen och bevakar utvecklingen framgent innan tidningen vågar sig på ett spekulativt köp, heter det i analysen.

Svedbergs har lite för hög skuldsättning för att Börsveckan ska vara bekväm med att behålla köprådet för aktien, skriver tidningen och sänker rådet till avvakta.

"Kanske kan man fiska in Svedbergs lite billigare under hösten, efter en Q3-rapport som troligtvis kommer visa på avtagande tillväxt och fortsatt marginalpress", skriver Börsveckan.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Boozt - I dag

{point.key}

Byggmax Group - I dag

{point.key}

Indutrade - I dag

{point.key}

Orrön Energy - I dag

{point.key}

Svedbergs Group B - I dag

{point.key}

Synsam - I dag

{point.key}

Truecaller B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -