På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NORDIC IRON ORE
NETTORESULTAT -3,2 MLN KR 2 KV (-2,2) (Direkt)

2022-08-18 15:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Nordic Iron Ore redovisar ett resultat efter skatt på -3,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (-2,2).

Bolaget hade ingen omsättning (0).

Investeringarna under perioden uppgick till 2,0 miljoner kronor (0,6).

"Att Nordic Iron Ore befinner sig i en mycket bra position och har stor potential råder det ingen tvekan om. Vi ska inte bara öka den inhemska tillgången på järnmalm utan även producera ett järnmalmskoncentrat som är lämpligt för direktreduktion och för den pågående gröna omställningen av järn- och stålindustrin. Dessutom är mineraliseringen av hög kvalitet och kan vara av betydande volym och därtill har SGU deklarerat mineralfyndigheten som riksintresse", skriver vd Ronne Hamerslag i rapporten och fortsätter:

"Sammantaget innebär det att jag ser framför mig en långsiktigt välmående gruvdrift och produktion av järnmalmsprodukter som jag ska bygga upp".

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Nordic Iron Ore - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -