På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LAURITZ.COM
HÖJER EBITDA-PROGNOS FÖR 2022, SÄNKER INTÄKTS-PRG (Direkt)

2022-08-18 16:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det danska auktionshuset Lauritz.com, vars aktie handlas på First North i Stockholm, har uppdaterat sina prognoser för helåret 2022. Resultatprognosen höjs medan intäktsprognosen däremot sänks.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nu räknar Lauritz.com med att ebitda-resultatet för helåret blir 5-10 miljoner danska kronor. Den tidigare prognosen var ett ebitda på 3-8 miljoner danska kronor.

Tillväxten i auktionsförsäljningen väntas nu hamna mellan -5 procent och +5 procent (tidigare guidning var 0 till +10 procent) och intäktstillväxten spås uppgå till -5 till +5 procent (tidigare guidning var +5-15 procent).

Den höjda resultatprognosen hänvisar bolaget till att de kostnadssänkningar som gjorts under årets första hälft väntas kunna bibehållas under det andra halvåret.

Makroekonomiska faktorer uppges ligga bakom den sänkta intäktsprognosen, uppger bolaget.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Lauritz.com Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -