På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AXA WF Defensive Optimal Income ökade 1,49 procent i juli - stark återhämtning för marknaden under juli (Finwire)

2022-08-18 15:54

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR steg 1,49 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,57 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I juli var inflationen, kriget i Ukraina och centralbankernas agerande i fokus.

I Europa oroade sig marknaden för effekterna från minskad gasexport från Ryssland vilket kan resultera i ytterligare inflationspress. ECB höjde sin styrränta med 0,5 procent under månaden.

I USA bestämde sig Fed för att höja räntan med 0,75 procent men samtidigt tolkade marknaden centralbanken som något mer duvaktig och tror att räntesänkningar kan komma snabbare än väntat. Detta var något som fick aktiemarknaden att stiga ordentligt.

Framöver menar förvaltaren att ytterligare nedgång i ekonomin är att vänta och inflationsstatistiken är fortfarande extremt hög. På grund av detta har man valt att minska sin exponering mot amerikanska aktier för att vara fortsatt underviktade aktier. Gällande obligationsmarknaden är förvaltaren neutral.

Positiva bidragsgivare i portföljen under månaden kommer framförallt från exponering mot aktier inom informationsteknik och industri.

Aktieandelen i portföljen uppgick till 13,94 procent. Obligationer stod för 43,54 procent, alternativa värdepapper stod för 7,51 procent och monetära medel stod för 35,01 procent.

Fondens tre största aktieinnehav vid månadsskiftet var Nestle, Diageo och Prysmian med portföljvikter om 1,50, 1,08 respektive 0,97 procent. Största sektor var dagligvaror, följt av industri och informationsteknik.

AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 1,49
Fond i år, förändring i procent -3,57

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -