På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Irisity
Penser sänker sitt motiverade värde för Irisity till 50-52 kronor (Finwire)

2022-08-17 11:16

Erik Penser Bank väljer att sänka sitt motiverade värde för teknikbolaget Irisity till 50-52 kronor per aktie (50-63). Bolaget kom förra veckan med sin Q2-rapport och enligt Penser ligger aktien på en attraktiv värdering. Det framgår av en uppdragsanalys.

Under det andra kvartalet steg Irisitys omsättning med nästan 144 procent på årsbasis till 31,9 miljoner kronor. Samtidigt steg förlusten till -24,2 miljoner kronor, från -6. Enligt Irisity beror förlusten på stora avskrivningar inom goodwill och immateriella tillgångar efter förvärvet av Agent Vi.

Penser sänker även sina estimat för Irisity.

"Givet den churn vi har sett i kvartalet på MRR sänker vi våra försäljningsestimat med ca 18 procent under 2022-2024. Vid ett positivt utlåtande av IMY (Integrationsskyddsmyndigheten) kan denna försäljning återläggas i våra estimat. Då vi justerar ned våra försäljningsestimat minskar EBITDA estimaten med i snitt 34 mkr per år. Canon, ägare av Axis väntas växa sin IP-kamera försäljning med 15 procent i år och ha en intjäning om 2 miljarder dollar", skriver Penser.

I skrivande stund har Irisitys aktie handlats ned med 1,4 procent till kursen 16,72 kronor.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Irisity - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -