På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norron Target ökade 2,32 procent i juli - fonden håller låg nettoexponering (Finwire)

2022-08-11 14:09

Fonden Norron Target steg 2,32 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,71 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltarteam bestående av Ulf Frykhammar, Joachim Sverre, Marcus Plyhr och Clara Hamren.

Inledningsvis skriver förvaltarna att juli varit en stark månad både för fonden såväl som för aktiemarknaden i stort.

"Under en period av sommarlikviditet har marknaden stärkts på grund av fall i långa räntor, siffror för andra kvartalet som generellt slog förväntningarna och positivt deltaflöde till aktier. Generellt svaga ekonomiska data tolkas positivt på aktiemarknaden då räntorna faller", skriver förvaltarna.

Fondens främsta bidrag kom under månaden från positionerna i Atlas Copco, Nibe och Alfa Laval. Även räntesidan har bidragit positivt i takt med fallande långa räntor. I den negativa vågskålen fanns Norsk Hydro, Electrolux och en kort position i Nel.

"Norsk Hydro drevs ned av fallet i råvaror och aluminiumpriset. Nel steg på float och fallet i långa räntor. I skrivande stund är S&P ned 12 procent i år", förklarar förvaltarna.

Vidare skriver förvaltarna att räntehöjningarna från centralbankerna påverkar konsumenternas disponibla inkomst negativt eftersom hushållen får ökade kostnader och att efterfrågan därför på sikt är kantad av osäkerhet. Förvaltarna väljer därmed att hålla en låg nettoexponering och har ökat korta positioner i enskilda aktier något.

"I takt med att volatiliteten har sjunkit och det blivit billigare att köpa skydd så har vi ökat gamma i portföljen på bekostnad av terminer med ungefär samma exponering. Branschmässigt är vi fortfarande väl diversifierade och fokuserar på bolag som har rimliga vinster eller ligger nere på värderingar som historiskt gett bra avkastning", avslutar förvaltarna.

Atlas Copco, Investor och Ericsson var vid månadens slut fondens största innehav med portföljvikter om 2,32, 1,92 respektive 1,92 procent.

Norron Target, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 2,32
Fond i år, förändring i procent -8,71

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Target R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -