På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

UB Global REIT ökade 7,6 procent i juli - stark återhämtning bland nordamerikanska och europeiska fastighetsbolag (Finwire)

2022-08-10 12:51

Fonden UB Global REIT A steg 7,6 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 9,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Inledningsvis skriver förvaltaren att globala aktiemarknader hade den bästa julimånaden sedan 2020.

Det starka resultatet drevs av bland annat förhoppningar om att inflationen snart nått dess topp och tro på att centralbankerna ska agera mer duvaktigt då recessionsoron ökat. Sjunkande långräntor har också minskat trycket på aktievärderingarna.

Vidare beskriver förvaltaren hur nordamerikanska och europeiska fastighetsbolag hade en fantastisk månad medan de asiatiska bolagen, trots stabila resultat, släpade något efter.

Fonden i sin helhet släpade efter marknaden under juli månad. Även om en lägre andel asiatisk allokering hjälpte något var det framför allt undervikter mot Europa och USA som missgynnade fondens relativa avkastning.

De största sektorerna i fonden var vid månadsskiftet så kallade diversifierade noterade fastigheter, hälsovårdsfastigheter samt industri/logistik-fastigheter med portföljvikter om 16,8, 13,7 respektive 12,7 procent.

På bolagssidan var fondens största innehav vid månadsskiftet Healthpeak Properties, WP Carey samt Digital Realty Trust med portföljvikter om 2,6, 2,6 respektive 2,5 procent.

Gällande fondens geografiska allokering var USA största marknad med 43,5 procent av portföljvikten. Därefter följde Storbritannien och Kanada med 11,0 respektive 5,4 procent av exponeringen.

UB Global REIT A, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 7,6
Fond i år, förändring i procent -9,1

Linn Wirdemo
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

UB Global REIT A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -