På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

UB European REIT ökade 8,38 procent i juli - svenska fastighetsbolag återhämtade sig (Finwire)

2022-08-10 10:37

Fonden UB European REIT steg 8,38 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 13,15 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Inledningsvis skriver förvaltaren om hur globala aktiemarknader hade den bästa julimånaden sedan 2020.

Det starka resultatet drevs av bland annat förhoppningar om att inflationen snart nått dess topp och tro på att centralbankerna ska agera mer duvaktigt då recessionsoron ökat. Sjunkande långräntor har också minskat trycket på aktievärderingarna.

Svenska fastighetsbolag rekylerade uppåt efter ett antal utmanande månader men sektorn har fortsatt problem med kapital.

Vidare överträffade detaljhandelssektorn förväntningarna efter starka resultat och höjda prognoser framöver.

De största sektorerna i fonden var vid månadsskiftet kontorsfastigheter, detaljhandelsfastigheter samt bostadsfastigheter med portföljvikter om 23,7, 19,5 respektive 16,1 procent.

På bolagssidan var fondens största innehav vid månadsskiftet Mercialys, Grainger samt Assura med portföljvikter om 3,39, 3,39 respektive 3,30 procent.

Gällande fondens geografiska allokering var Storbritannien största marknad med 31,6 procent av portföljvikten. Därefter följde Frankrike och Tyskland med 18,3 respektive 17,2 procent av exponeringen.

UB European REIT, % juli, 2022
Fond MM, förändring i procent 8,38
Fond i år, förändring i procent -13,15

Linn Wirdemo
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

UB Europa REIT A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -