Risk för strejk för Royal Mail - varnar för betydande förluster (Finwire)

2022-08-10 13:11

Brittiska posttjänstföretaget Royal Mail har fått ett meddelande från Communication Workers Union (CWU) om att de avser att uppmana sina medlemmar att strejka i 24 timmar på fyra olika dagar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagarna avser 26 och 31 augusti samt 8 och 9 september.

Om den aviserade strejken äger rum förväntas Royal Mail i Storbritannien gå med betydande förluster under räkenskapsåret 2022-2023, skriver bolaget.

CWUs beslut innebär att de frånsäger sig ansvaret för medlemmarnas anställningstrygghet. De negativa konsekvenserna av en eventuell strejk kommer göra det svårare att genomföra löneförhöjningar och kan äventyra arbetstillfällen, menar Royal Mail.

Royal Mail uppger att de fortfarande är beredda att tala med CWU för att försöka avvärja en strejk och vad det kan medföra för kunder. Royal Mail har beredskapsplaner på plats och kommer arbeta hårt för att minimera störningarna.

Bolaget meddelade att de kommer ge CWU-anställda i Storbritannien en ovillkorlig löneökning på 2 procent med retroaktiv verkan från 1 april. En ytterligare 3,5 procent ökning är möjlig. CWU ska ha avvisat detta erbjudande.

Royal Mail handlas just nu ned runt 2 procent.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -