På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Microsoft
Microsoft uppges säga upp team som skulle vinna tillbaka konsumenter - Insider (Finwire)

2022-08-10 12:08

Amerikanska mjukvarujätten Microsoft uppges säga upp sitt team som haft i uppdrag att försöka vinna tillbaka konsumenter. Det rapporterar Business Insider.

2018 bildades ett team för att vinna tillbaka de kunder som inte var företagskunder. Ett team för Modern Life Experiences inriktade på professionella konsumenter bildades.

Business Insider rapporterar nu att bolaget avskedar teamet. 200 berörda medarbetare får antingen hitta en annan tjänst inom företaget eller ta emot avgångsvederlag.

Microsoft kommenterar inte officiellt beslutet. En senior designer från Microsoft avslöjade i veckan i ett inlägg på Linkedin att det kommit "hårda nyheter" för teamet.

Nyheten kommer veckor efter att Microsoft skurit ned på mindre än 1 procent av sin personalstyrka på 180 000 personer.

Microsoft har försökt förvärva populära communities under senaste åren, bland annat Tiktok, Pinterest och Discord för att förbättra sina satsningar för privatanvändare. Utanför Xbox finns ingen social tjänst som används av konsumenter.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -