CLS
GÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM 69 MLN KR (Direkt)

2022-08-10 19:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Clinical Laserthermia Systems har på onsdagen beslutat om en företrädesemission om cirka 69 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden kommer främst att användas för att stödja pågående marknadsetablering och kommersiell lansering av Tranberg-produkter i USA, Europa och Asien-Stillahavsregionen inom marknadssegmenten urologi och neurokirurgi, samt förbättra bolagets finansiella flexibilitet, kapitalstruktur med minskade lånekostnader genom återbetalning av lån, heter det.

Företrädesemissionen är riktad till befintliga aktieägare och omfattas upp till 80 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden från styrelse, ledande befattningshavare och externa institutionella investerare.

Teckningskursen är satt till 2:00 kronor per unit, vilket motsvarar 1:00 kronor per ny B-aktie och teckning av units kommer ske under perioden från och med den 23 augusti till och med den 6 september 2022.

Vid en fulltecknad emission kommer en utspädningseffekt motsvarande cirka 48 procent av rösterna och 50 procent av kapitalet.

I samband med pressmeddelandet tidigareläggs bolagets delårsrapport för det andra kvartalet till den 11 augusti.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Clinical Laserthermia... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -