På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CANDLES SCANDINAVIA
VÄNTAR SIG BETYDLIGT HÖGRE OMSÄTTNING 1 KV (Direkt)

2022-08-10 09:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Doftljustillverkaren Candles Scandinavia beräknar att omsättning ökat med 100 procent under det första kvartalet, i det brutna räkenskapsåret, samtidigt som en positiv ebitda-marginal om cirka 5 procent upprätthålls.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare kommunicerad omsättningstillväxt var en ökning på 30 procent medan ebitda-marginalen uppgick till -26 procent under motsvarande period i fjol.

"Detta är ett resultat av de stora investeringar som genomfördes föregående verksamhetsår, såsom produktionskapacitetsåtgärder, utökad R&D-funktion samt utökad säljkår vilket genererar positiv omsättnings- och ebitda-effekt redan innevarande verksamhetsår. Generellt kan nämnas att Q1 historiskt sett varit ett svagare kvartal både avseende omsättning och ebitda", skriver bolaget.

Fullständig rapport för det första kvartalet publiceras den 29 augusti.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Candles Scandinavia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -