På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GRÄNGESBERG EXPLORATION
MINERALTILLGÅNGARNA I DANNEMORA ÖKAR (Direkt)

2022-08-09 08:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Grängesberg Explorations kända och indikerade mineraltillgångar i Dannemoragruvan ökar med 990.000 ton och uppgår därefter till 29.176 ton med 36,6 procent järn. De antagna mineraltillgångarna ökar med 125.000 ton och uppgår därefter till 5.948 ton med 33,3 procent järn.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Siffrorna kommer efter Gränges Explorations slutliga feasibility-studie (lönsamhetsstudie). Uppdateringen av mineraltillgångarna har utförts av det oberoende konsultbolaget Geovista.

"Den pågående genomgången initierades av de framgångsrika processtesterna av råmalmen från Dannemora under 2021. Resultatet ger nya förutsättningar att med moderna anrikningsmetoder anrika råmalm med lägre järnhalter än vad som varit möjligt under tidigare produktionsperioder i Dannemora. Totalt har cirka 18.000 meter borrkärnor karterats och provtagits, vilket motsvarar cirka 50 procent av de intressanta borrkärnor som identifierats. Därmed återstår ett antal borrkärnor att gå igenom, resultatet av denna genomgång kan inte i dagsläget förutspås", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Grängesberg Exploratio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -