På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STORBRITANNIEN
FINANSMINISTER OCH HÄLSOMINISTER AVGÅR (Direkt)

2022-07-05 19:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Storbritanniens finansminister Rishi Sunak och hälsominister Sajid Javid avgår i protest mot premiärminister Boris Johnsons ledarskap.

Det rapporterar flera internationella medier på tisdagskvällen.

Avhoppen kommer efter att ännu en skandal skakar den brittiske premiärministern. Den här gången handlar det om att Johnson ska ha skyddat parlamentsledamoten Chris Pincher trots att han kände till att Pincher anklagades för att ha tafsat på två män, skriver SvD.

"Allmänheten förväntar sig med rätta att en regering ska agera på ett korrekt, kompetent och seriöst sätt. Jag förstår att det här kan bli mitt sista ministeruppdrag, men jag tycker att det här är principer som är värda att kämpa för och därför väljer jag att avgå", skriver Rishi Sunak i en tweet.

"Jag beklagar dock att säga att det står klart för mig att den här situationen inte kommer att förändras under ditt ledarskap, och du har därför förlorat mitt förtroende också", skrev Sajid Javid i ett brev till Boris Johnson, enligt Reuters.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -