COEGIN PHARMA
"TYDLIG TENDENS TILL EFFEKT" I COAK-STUDIEN (NY) (Direkt)

2022-07-01 15:02

(Tillägg: mer text från stycke fyra)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Coegin Pharma uppger att Coak-studien visade "tydlig tendens till effekt" i fas 1/2 med läkemedelskandidatkandidaten AVX001 vid behandling av aktinisk keratos, ett förstadie till hudcancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten var i linje med övergripande data som presenterades av bolaget den 31 mars 2022.

AVX001 uppges av bolaget ha potential för att kunna bli ett framtida behandlingsalternativ till patienter med aktinisk keratos. Slutliga data från studien indikerar att AVX001 kan vara särskilt relevant för behandling av hudcancer såsom basalcellscancer.

Uppgifterna om effekt i studien hörde till de sekundära studiemålen. Studiedesign och statistisk utformning var inte gjord för att dra säkra slutsatser om effekt.

Av de studerade patienterna uppnådde 15 procent av patienterna clearance det vill säga en mer än 50 procents reduktion av aktinisk keratos (AK) lesioner. Dessutom uppnådde 74 procent av patienterna som blev behandlade med AVX001 3% en förbättring av deras AK lesioner och inga nya lesioner observerades.

Det primära studiemålet för Coak-studien var att undersöka lokala hudreaktioner vid behandlingen med AVX001 och här visade utfallet att behandlingen med AVX001 är säker och väl tolererad. Ingen av de 60 patienter som inkluderades i studien upplevde några negativa händelser.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Coegin Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -