VACCIN
BIFALL TILL MODIFIERADE COVID-19 VACCIN MOT OMIKRON (Direkt)

2022-06-29 07:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Federala hälsomyndigheter i USA har gett sitt bifall till modifierade påfyllnadsdoser av covid-19 vaccin mot omkironvarianten som ska kunna rullas ut i höst.

Det skriver Dow Jones Newswires.

Vaccinrådgivare till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, som omfattar både läkare och offentliga hälsovårdsspecialister, röstade med siffror 19-2 för en rekommendation om att uppdatera covid-19 vaccinen mot omikronvarianten.

FDA har inget krav att följa dessa rekommendationer, men brukar däremot vanligen göra detta. Vaccintillverkare som Pfizer med sin partner Biontech och Moderna kan då gå vidare med sina planer om att släppa fram modifierade påfyllnadsdoser av sina vaccin.

Omröstningen klargjorde inte om huruvida påfyllnadsdoserna enbart ska inrikta sig mot omikronvarianten eller inrikta sig mot både omikronvarianten och nedärvda strängar av coronaviruset även om flera kommittémedlemmar i samband med omröstningen uppgav att de föredrar en inriktning på två fronter.

Ingen hänsyn togs heller i omröstningen för om modifieringarna av vaccinen borde inrikta sig på de senaste subvarianterna av omikron som för närvarande är dominanta i USA.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -