På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BUFAB
ENKEL AFFÄRSIDÉ SOM PASSAR PERFEKT, KÖP - DI (Direkt)

2022-06-27 08:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bufab har en av börsens enklaste affärsidéer och den passar dessutom utmärkt i en mer komplex värld där företagen fokuserar på sin kärnaffär, skriver Dagens Industri och rekommenderar köp av Bufab under vinjetten Veckans aktie.

DI tror att Bufab lyckas kompensera för de höga råvaru- och fraktkostnaderna, men kostnaderna i dollar är högre än intäkterna och mindre lönsamma förvärv gör att tidningen räknar med något lägre marginaler framöver.

Trots det väntas rörelseresultatet stiga med uppåt 20 procent i år och 10 procent nästa år.

Blir det inte recession ser målen till 2025, att öka omsättningen med 10 procent inräknat förvärv och att växa vinsten med 15 procent per år, överspelade ut.

Att nå en rörelsemarginal på 12 procent ser däremot tuffare ut.

"Skilj på aktie och bolag heter det. Ställer vi Bufab mot börsens övriga större industrihandlare får man ett bolag som växer snabbare än de flesta till en värdering som är under genomsnittet", skriver DI.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Bufab - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -