FINANS
EY ÖVERVÄGER DELA UPP VERKSAMHETEN - WSJ (Direkt)

2022-05-27 06:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Revisions- och konsultföretaget EY överväger att dela upp verksamheten i två delar, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

EY är en av de så kallade Big Four-firmorna inom revisions- och konsulttjänster och har tillsammans med resten av branschen utsatts för alltmer granskning från myndigheter för potentiella intressekonflikter.

Hur uppdelningen skulle se ut är ännu inte tydligt. Enligt källorna kan vissa tjänster, så som skatterådgivning kombineras med revisionstjänster medan det nya företaget fokuserar på konsulttjänster och annan rådgivning.

Myndigheter i hela världen har den senaste tiden väckt frågor kring hur beroendet av försäljningen av konsult- och skatterådgivning har påverkat kvaliteten på revisionsverksamheten.

I USA får företagen inte erbjuda tjänster till företag som kan påverka objektiviteten i revisionsverksamheten. Tillsammans tjänade de fyra jättarna, Deloitte, KPMG, PricewaterhouseCoopers och EY, 115 miljarder dollar från konsult- och skatterådgivning under förra året, mer än dubbelt så mycket som de 53 miljarder de tjänade på revisorsverksamheten.

Om EY bestämmer sig för att dela upp verksamheten väntas det sätta press på de andra tre att överväga liknande förändringar, skriver WSJ.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -