På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

WENDY'S
HUVUDÄGARE ÖVERVÄGER UTKÖP, AKTIEN UPP I EFTERHANDELN (Direkt)

2022-05-25 08:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wendy's största aktieägare, Trian Fund Management, överväger ett utköp eller en annan typ av affär för hamburgarkedjan, vilket skickade upp aktien i den amerikanska efterhandeln på tisdagen.

Det skriver Wall Street Journal.

Aktivistfonden uppgav på tisdagen att den meddelat Wendy's styrelse att den kommer utvärdera en potentiell transaktion, ensam eller med tredje part, för att öka aktieägarvärdet.

Trian äger 19,4 procent av bolaget och leds av Nelson Peltz och Peter May, som också är styrelseordförande respektive vice styrelseordförande i Wendy's.

Wendy's har försökt öka kundtrafiken genom att öppna fler restauranger och omarbeta menyn. Likt många andra bolag i branschen kämpar Wendy's med stigande kostnader samtidigt som trafiken har minskat vid bolagets restauranger, vilket enligt bolaget främst är hänförligt till låginkomsttagare.

Aktien har backat drygt 30 procent på börsen i år men handlades upp 17 procent efter stängning på tisdagen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -