På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ENAD GLOBAL 7
AVBRYTER MARVEL-PROJEKT, NEDSKRIVN 230 MLN KR 2 KV (Direkt)

2022-05-25 06:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Enad Global 7, EG7, avbryter utvecklingen av Marvel-projektet hos Daybreak Games vilket förväntas leda till en nedskrivning om cirka 230 miljoner kronor i projektrelaterade tillgångar under andra kvartalet 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

EG7 hade planerat att investera mer än 500 miljoner kronor i Marvel-projektet under de kommande tre åren. Bolaget kommer nu att diversifiera denna investering över flera projekt inom koncernen, skriver bolagt.

"Baserat på omvärderingen av utvecklingsriskprofilen, investeringsstorleken och den långsiktiga produktportföljstrategin för koncernen har styrelsen beslutat att ändra utvecklingsprioriteringarna och omfördela resurserna inom koncernen för att fokusera på alternativa långsiktiga projekt", skriver EG7.

Den planerade investeringen i Marvel-projektet kommer nu att diversifieras över flera mindre projekt inom koncernen, inklusive de tidigare tillkännagivna större uppgraderingarna till The Lord of the Rings Online och DC Universe Online, och nya spelmöjligheter med bolagets förstaparts, original IP:er.

"Som en av de långsiktiga investeringarna kommer förändringen av Marvels projektplan inte att påverka intäkter och vinster på kort till medellång sikt annat än i balansräkningen och resultateffekten relaterad till nedskrivningen", heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Enad Global 7 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -